WENTYLACJA KLIMATYZACJA RESTAURACJI KOMODA
Restauracja Komoda to lokal o powierzchni ok 150m2. Właściciel restauracji szukając rozwiązania kierował się czterema kryteriami: kosztami urządzenia i jego instalacji a także ekologią i najniższymi kosztami eksploatacji.
Wśród przedstawionych kilku ofert, ta od firmy Ekonair jako jedyna spełniała wszystkie powyższe warunki. Schłodzenie restauracji odbwa się przy użyciu jednego klimatyzatora ewaporacyjnego o mocy 1,1 kW. Dodatkowo pomieszczenie poza schładzaniem jest w tymsamym czasie wentylowane, gdyż klimatyzacja wyparna w trakcie swej pracy wtłacza do restauracji powietrze zewnętrzne.
Kolejnym atutem chłodzenia ewaporacyjnego są otwarte drzwi do lokalu, co nawet w najgorętszy dzień nie ma ujemnego wpływu na efekt chłodzenia.
Z 1KW DOSTARCZONEJ ENERGII ELEKTRYCZNEJ MOŻNA UZYSKAĆ OKOŁO 33 KW MOCY CHŁODNICZEJ.
Odsłony: 3643