WENTYLACJA I KLIMATYZACJA RESTAURACJI, BARÓW I KAWIARNI

 

 

W kawiarniach i restauracjach kluczową kwestią jest właściwa wentylacja, a w ciepłe dni również klimatyzacja celem zapewnienia odpowiedniego komfortu klientom. Klimatyzatory ewaporacyjne są w stanie sprostać tym wymaganiom podnosząc komfort Twojego klienta.

 

 W kawiarniach i restauracjach kluczową kwestią jest właściwa wentylacja, a w ciepłe dni również klimatyzacja, celem zapewnienia odpowiedniego komfortu klientom.

O ile wentylacja jest kwestią, z któłrą poradzić można sobie bez większego kłopotu o tyle z klimatyzacją sprawa nie jest już tak prosta.

Stosując standardową klimatyzację gazową, poradzimy sobie z problemem podwyższonej temperatury, natomiast istotną kwestią jest wówczas "zamknięcie" chłodzonego pomieszczenia celem zniwelowania ubytków temperatury, co z kolei powodować może powstawanie nieprzyjemnego zapachu i dyskomfortu u klientów, gdyż 80-90% powietrza podlega recyrkulacji.

Klimatyzacja ewaporacyjna rozwiązuje ten problem wprowadzając do pomieszczenia 100% czystego, świeżego i schłodzonego powietrza. Klimatyzacja wyparna dodatkowo jest przy tym do 90% tańsza w eksploatacji oraz łatwiejsza w instalacji, niż rozwiązania oparte na klimatyzacji gazowej. Kolejnym, niewątpliwym atutem chłodzenia ewaporacyjnego jest możliwość pozostawienia otwartych drzwi czy okien w lokalu bez ujemnego wpływu na efekt chłodzenia natomiast z korzyżścią wizerunkową mówiącą o otwartości lokalu.

 

Klimatyzacja ewaporacyjna jest najtańszym sposobem chłodzenia restauracji, barów czy kawiarni, ponieważ z 1 kW dostarczonej energii elektrycznej możemy uzyskać około 33 kW mocy chłodniczej, uzyskując tym samym wskaźnik EER na poziomie 33.

Odsłony: 430