WENTYLACJA KLIMATYZACJA RESTAURACJI KOMODA

 

 

Restauracja Komoda to lokal o powierzchni ok 150m2. Właściciel restauracji szukając rozwiązania kierował  się czterema kryteriami: kosztami urządzenia i jego instalacji a także ekologią i najniższymi kosztami eksploatacji.

 

komoda 2

Wśród przedstawionych kilku ofert, ta od firmy Ekonair jako jedyna spełniała wszystkie powyższe warunki. Schłodzenie restauracji odbwa się przy użyciu jednego klimatyzatora ewaporacyjnego o mocy 1,1 kW. Dodatkowo pomieszczenie poza schładzaniem jest w tymsamym czasie wentylowane, gdyż klimatyzacja wyparna w trakcie swej pracy wtłacza do restauracji powietrze zewnętrzne. 

Kolejnym atutem chłodzenia ewaporacyjnego są otwarte drzwi do lokalu, co nawet w najgorętszy dzień nie ma ujemnego wpływu na efekt chłodzenia.


 

Z 1KW DOSTARCZONEJ ENERGII ELEKTRYCZNEJ MOŻNA UZYSKAĆ OKOŁO 33 KW MOCY CHŁODNICZEJ.

 

 

komoda 3

Odsłony: 529